Miért biztonságosabb egy EU szabványos játszótér?

Az EU szabványos játszóterek kapcsán pontosan az egyik fő szempont a balesetmentes mozgás biztosítása. Ezért is lehet nyugodtabb szívvel vinni a gyereket egy olyan helyre, ahol tudjuk, hogy EU szabványos játszótérrel lesz dolgunk.

Ez nem azt jelenti persze, hogy laboratóriumi körülmények között játszhat a gyerek, hiszen olyan játszótér nem is létezik. Viszont a játék eszközök gyártói részéről biztosítva van az elvárható legmagasabb biztonsági szint, ezért is nevezhető EU szabványos játszótérnek. Egy EU szabványos játszótér kiküszöböli azokat a veszélyfaktorokat, melyek más játszóterek esetén adottabbak.

A megfelelő eszközök által ezek mellőzhetőek, tehát a csúszás, az esés és a beszorulások esélyeinek csökkentésével. És itt nem csak a biztonsági előírásoknak való megfelelésről van szó, hanem egy EU szabványos játszótér garantálja, hogy a szabályoknak köszönhetően az eszközök karbantartása, működtetése és felügyelete is szigorú keretek között zajlik. Egy EU szabványos játszótér elhivatott a gyermekek biztonságos fejlődése és kikapcsolódása, valamint szocializációja mellett.

És mennyivel jobb érzés olyan helyekre vinni gyermekünket, melyek mögött egyáltalán elvek, ráadásul ilyen elvek állnak! Az ilyen játszótereken az eszközök garantáltan magasabb színvonalat képviselnek, és esztétikusabb, modernebb lesz a megjelenésük is. Ennek az elvnek a képviselője hazánkban a faberland.hu is, érdemes körülnézni az oldalukon, ha hiteles referenciákkal szeretnénk találkozni a témában!