A műfű, mint dekorációs eszköz

Tavasszal zöldell minden, megéled a táj. Szeretjük ezt a megújulást, télen leginkább ezt várjuk Karácsony után. A téli hidegben aligha van olyan növény, amit csinálhatunk, azonban van megoldás arra, hogy idejekorán elhozzuk a tavaszt a lakásunkba, sőt, egész évben élvezhessük a puha pázsit által nyújtott feltöltő pillanatokat.

A mű növények, így a műfű körül is sok tévképzet és előítélet alakult ki. Sokunk tart attól, hogy műnövényt használjunk dekorációnak, pedig rengeteget fejlődött az ipar, olyannyira, hogy sokszor már meg se lehet mondani, hogy melyik növény igazi. A műfű pompás dísze lehet a lakásunknak, anélkül, hogy azon kellene aggódni, hogy elszárad, nem locsoltam meg, stb.

Tedd képkeretbe! A kisebb darab műgyep és pár művirág segítségével létrehozhatunk mini vertikális kerteket, amik nem csak üdítik az otthonunkat, de garantáltan meglepi a vendégeinket is! A képgaléria ékes díszévé válhat egy-egy minikert, mellesleg kiváló ajándéknak is.

A műpázsit jó szőnyegpótló lehet, akár a home office-os asztalunk alá vagy a kutyusunk helye körül. Azonnal közelebb érezhetjük a természetet, még akkor is, ha éppen esős kint az idő, mert ad egy természetes érzést és oldja a bútorok ridegségét. A műfű szőnyegek a gyerekszobákba is egyre divatosabbak.

Az erkély díszítésére is használhatjuk: amennyiben nem túl nagy erkéllyel rendelkezik, de van fala az erkélynek, szintén vertikálisan felfüggesztheti a műfüvet. Több (akár élő) növénnyel és egy LED-sorral párosítva a kis teraszunk megtelik élettel. A locsolás miatt pedig nem kell aggódnunk.