Laminált padló választás az enteriőr-design jegyében

A laminált padló nemcsak egy technológiai innováció és egy üzleti bravúr, hanem a lakáskultúra látványos és közkedvelt alkotóeleme is. A kedvező ára, széles választéka és egyszerű kezelhetősége mellett, egyre népszerűbb az esztétikai lehetőségei miatt is, hiszen otthonunk arculatát egy jól megválasztott laminált padlóval nagyszerűen csinosíthatjuk.

A lakberendezés, a belső építész szakma és az enteriőr-design egyre felkapottabb területek. Mind a hivatásos szakemberek, mind az amatőr szimpatizánsok száma nagymértékben növekedett az utóbbi években. Habár a laminált padló nem valódi tömörfából áll, azonban a dekorrétege olyannyira realisztikus és tartós, hogy még a prémium lakások megtervezésénél is bátran alkalmazzák ezt a burkolattípust. A design világa a divathoz hasonlóan változékony és sok esetben szubjektív, mégis léteznek olyan ajánlások, avagy sztenderdek, amelyek szinte minden helyzetben képesek megteremteni a stílusos és harmonikus összhatást. A továbbiakban szeretnénk néhány univerzális tippet adni, hogy a laminált padlóval miként lehet ízléses megjelenést kreálni.

  1. Monokróm irányzat

Manapság a minimalizmus térhódításával a lakberendezésben is gyakran megtalálható a színazonosságra való törekvés. Gyakori például, hogy egy meglehetősen világos árnyalatú szürke vagy bézs színű padlót helyeznek el, amely nagyon szorosan követi a többi berendezés világos színvilágát.

  1. Párhuzamos akkordok

Szintén elterjedt harmónia képlet, amikor a laminált padló színét egy másik domináns berendezés színéhez igazítják, ezáltal megalkotva egy konkrét kapcsolódási pontot, avagy stílusbeli rendszert.

  1. Komplementer koncepció

A legkifinomultabb hatású eljárás talán az, amikor a berendezés valamelyik színének a komplementer, vagyis kiegészítő színpárja képezi a laminált padlót.