Napvitorla árak egyedi igények alapján készült vitorlához

Azok az emberek, akik égtek már le csúnyán a napon, vagy olyan érzékeny a bőrük, hogy a legkisebb elővigyázatlanság után is rákvörösen értek haza, már jóval óvatosabbak, többször is megnézik, hogy milyen árnyékolási lehetőségek vannak és hogy van -e mód arra, hogy elkerüljenek egy újabb leégést.

Különösen ma, amikor az UV sugárzás olyan erős, nem is a leégés a legnagyobb veszély, hanem a különféle súlyos bőrbetegségek kialakulásának a kockázata.  Ennek fényében fontos, hogy minden nap használjunk napvédő krémeket, illetve érdemes a kertjeinkben is  kialakítani védett helyeket, erre pedig kiváló megoldást nyújthat egy egyedi tervezésű napvitorla. Ha még korábban nem találkoztál közelebbről a napvitorlával, és ha nem tudod, hogy a napvitorla árak hogyan alakulnak, akkor olvass tovább!

A napvitorla egy népszerű árnyékoló eszköz, stílusos és sokszínű, így mindenféle platformra megtalálhatjuk a nekünk tetsző darabot. A napvitorla ár többek között a mérettől, a formától és az anyagtól is függ, úgy érdemes kalkulálnunk, hogy megnézzük, hogy a kert, terasz mely részébe szeretnénk a vitorlát, megmérjük a rendelkezésünkre álló területet és utána átnézzük, hogy milyen standard napvitorlák vannak és hogy ezeknél milyenek az árak.

Sokaknak a háromszög alakú design-os vitorla nyeri el a tetszését, mivel ez még gyönyörű dekorációként is funkcionálhat minden egyes platformon, erkélyen, teraszon vagy kertekben egyaránt. De a négyzet alakú vitorla nagyobb védelmet nyújt. Érdemes tehát a  napvitorla ár mellett egyéb funkcionalitás szempontjából is lényeges kérdéseket megvizsgálni.

A háromszög alakú napvitorla tehát nagyon népszerű kecses megjelenése miatt, de ahogy azt is mondtuk, hogy a négyzet alakú praktikusabb, úgy azt is érdemes megfontolni, hogy az adott vitorla milyen anyagból készül majd, ebben a kérdésben is kulcsfontosságú, hogy körültekintően válasszunk és ne az elsőre jónak tűnő opció mellett tegyük le a voksunkat. Anyagösszetétel szempontjából komoly különbségek vannak a napvitorlák között: van vízálló és vízáteresztő árnyékoló is, hogy melyik anyagot válasszuk módosít a napvitorla áron is. A vízhatlan napvitorla többnyire drágább, ennek tudatában sokan már egyből azt is hinnék, hogy akkor ez a vitorla minőségibb és jobb választásnak bizonyul.

Ez viszont nem minden esetben igaz. A vízhatlan napvitorla jóval instabilabb a társainál, mivel a ponyván megrekedt víz súlya alatt a tartóváz meggyengülhet. Érdemes tehát a vízáteresztőt választani, kevesebbe kerül és később kevesebb lesz a plusz költségünk is. A  napvitorla ár szempontjából nagyjából 60.000 és 110.000 forint között mozog, mely összeg magasnak tűnik ugyan, de cserébe egy stílusos és strapabíró napfényvédőt kapunk, mely teljes mértékben biztosítja számunkra azt a védelmet, ami a magas UV sugárzás mellett szükségeltetik.