Strapabíró és esztétikus padlóburkolat – A laminált padló

Nem is létezik talán nagyon gyakran használt melegburkolati termék a piacon, mint a laminált padló, amely kiemelkedően költséghatékony és korszerű megoldást biztosít a különböző lakásfelújítások és építkezések alkalmával. Magyarországon például konkrétan ezért a legközkedveltebb, mert kivitelezése rendkívül strapabíró, ugyanakkor árban is kifejezetten olcsónak mondható a többi padlóburkolati megoldások között.

Elsőként talán megemlíthetjük, hogy a laminált padló gyártása korszerű és környezettudatos gyárakban történik, és esetleges megsemmisítésük alkalmával sem szennyezik különösebben a környezetet. A laminált padló a fapadlókkal szemben préselt fából, műanyagból és egykor rétegből áll, ennek köszönhetően nem fog összeszáradni vagy megrepedezni a telepítés után. Ilyen módon nagy strapabírással és tartóssággal rendelkezik, még forgalmasabb terekben is megállja a helyét.

Amellett, hogy a laminált padló rendkívül nagy választékban kapható a különböző színárnyalatok és mintázatok tekintetében, kopásálló tulajdonsága is nagyon jó, persze érdemes odafigyelni vásárláskor, hogy a forgalmasabb helyiségeknek megfelelő vastagságú laminált padlók közül válasszunk.

Lerakásukkor, habár roppant egyszerűnek tűnhet az adott munkákat, mégis ajánlott szakember segítségéhez folyamodni a megfelelő aljzatkiegyenlítés miatt, ugyanis ennek hiányában a padló bizonyos helyeken feltüremkedhet, és a szegélylécek is eltávolodhatnak a padló felületétől. A laminált padlók megfelelő lehelyezése után viszont rögtön használható, komfortos és esztétikus látványt nyújtanak majd az ingatlannak.