Praktikus étkező garnitúra, avagy harmónia magas fokon

Amikor újonnan rendezünk be egy lakást, vagy csak a konyhát és az étkezőrészt újítjuk fel, érdemes színben és hatásban egyforma bútorokat venni. Az étkező garnitúra nagy előnye éppen ebben rejlik.

A székek és az asztal harmóniában állnak egymással, hiszen ugyanolyan alapanyagokból készültek, azonos dizájnnal. Nem kell keresgélnünk a weblapokon színskálákat nézegetve, hogy találunk-e a wenge színhatású asztalunkhoz megfelelő árnyalatú széket, figyelve természetesen arra a tényre is, hogy stílusban is egyezzenek egymással. Tényleg megkönnyíti a dolgunkat, persze vannak merész kísérletezők, akik épp az ilyen kihívásokat szeretik. De maradjunk az átlagos halandó számára legelérhetőbb és legpraktikusabb megoldásnál, vagyis az étkező garnitúránál. Van még egy hatalmas előnye annak, ha étkező garnitúrát vásárolunk – a hely. Napjainkban elterjedtté vált az amerikai nappalik kialakítása az ingatlanokban.

Gyönyörű, látványos tereket hoznak így létre, melyekbe szemet gyönyörködtető látványt nyújt egy hatalmas étkezőasztal a hozzá illő székekkel. Igen ám, de sok régi, hangulatos kis házat még a kisebb terek jellemeztek. A konyha magánbirodalom volt a hölgyek számára, ahova belépni akkora megtiszteltetés volt, akár egy szentéjbe, és a családi étkezés is intim légkörben telt. Ilyen helyen sarok étkező garnitúra tud a leghasznosabbnak bizonyulni magas háttámlával és kellemesen párnázott ülőrésszel. Ha kicsit fiatalosabb légkör uralja a házat, akkor pedig lehet gondolkozni bárasztallal kombinált megoldáson, az ehhez illő, kecsesen hosszú lábú székekkel. Bármelyik étkező garnitúra megoldás mellett is döntünk, a legfontosabb, hogy az otthon légkörét teremtsük meg evvel a választásunkkal.