Műfű takarítása

A műfű tisztítása, takarítása alapvetően nem egy nagy munkát igénylő feladat. A teraszra vagy erkélyre elhelyezett műfüvet elegendő, ha időnként átporszívózzuk.

Továbbá, ha nincs leragasztva a műfű szőnyeg, akkor akár ki is lehet rázni alkalmanként. Majd, a porszívózást vagy a kirázást követően érdemes áttörölni egy hagyományos felmosóval, így el tudjuk távolítani az esetleges szennyeződéseket róla. A nagyobb esőzések után érdemes lehet leseperni a vizet a műfű szőnyegről, de alapvetően a vízelvezetésnek hála nem kell attól félni, hogy a víz poshadást okozna rajta.

Az átlagos terepeken telepített műfüvet alapvetően nem kell ipari gépekkel takarítani, mint egy focipályát, ami jobban ki van téve az igénybevételnek egy kertnél. Egy kertben a műfüvet olykor át kell gereblyézni, sepregetni, a lehulló faleveleket és szemetet cirokseprűvel vagy lombfújóval összeszedni. Időnként szükséges lehet a slaggal való átlocsolása is kertnek, ezáltal a port is el tudjuk róla távolítani, így újra élénk színekben pompázhat a talaj.

Amikor makacsabb szennyeződések fordulnak elő a gyepen, akkor érdemes lehet tisztítószereket is bevetni. Alapvetően azonban a műgyep mellett megspórolhatjuk a rendszeres fűnyírással és locsolással járó munkálatokat, ami sok terhet vesz le a vállunkról. Ráadásul környezetbarát megoldás! Megbízható forrásból származó választékért nézzen körül a mufuplacc.hu oldalán, ahol most kedvezményesen tudja beszerezni minőségi műgyepjét otthonra!