Hozzunk létre egy jól működő KFT-t!

Sokan szeretnének napjainkban cégalapítással foglalkozni, valami sajátot létrehozni, hogy a beosztásuk rugalmasabb legyen, hogy bármikor azt csinálhassák, amit szeretnének, bár azt a kezdéskor sokan nem tudatosítják magukban, hogy nekik lesz majd így a legtöbb felelősségük, pláne, ha még alkalmazottaik is lesznek.

Mégis, egy webshop, egy KFT alapítása nem rossz döntés, ha megfontoltan döntünk emellett, pláne, ha még egy cégalapításban segítséget nyújtó szolgáltatást is igénybe veszünk a kezdéshez.

Ma már több olyan cégcsoport van, akik különféle céges szolgáltatásokat biztosítanak, olyan szakemberekkel dolgoznak, mint a céges ügyvédek, céges könyvelők. Az ő segítségükkel még egy akkora falat, mint amilyen a KFT alapítás sem lehet komoly veszélyeket rejtő kihívás a számunkra, nem kell nagy bakikra számítanunk. A KFT alapítás során már a kezdéshez is nagyobb anyagi befektetésben kell gondolkodunk, az alapításhoz szükséges alaptőke is egy pár milliós összeg. Efelett az üzemeltetés, az alkalmazottak bérezése, az adól mind olyan kiadások, melyekkel számolni kell havi szinten. Muszáj képet kapnia a kezdő vállalkozóknak arról, hogy valóban érdemes -e belefogniuk az alapításba.

Ahhoz, hogy el tudja dönteni valaki, hogyjó döntés -e elkezdeni a cégalapítást szakértő véleményt is hallania kell. Az olyan cégcsoportok, akik segítenek a Kft alapításban abban is támaszai lehetnek a kezdő vállalkozóknak, hogy elsőkörben meghallgatják a terveiket és releváns szakmai tapasztalatuk révén segítenek felmérni a kockázatokat és megmondják, ha hamvába fog fulladni a terv. A cégalapítás a tanácsadást követő lépésben a felek közötti megállapodásról szól: a jogász letisztázza, hogy a tagok között milyen járulék és szerep jut majd a cégen belül, ezzel fejeződik be a KFT alapítás és kezdődik meg a vállalkozói élet.