Árnyak a nyári égen

A MOD jelentős összegeket fektet be az Egyesült Államok által gyártott fegyveres drónokba, és hamarosan megkezdi azok tesztelését a zsúfolt égbolton Anglia és Skócia népes területein. Tim Street azzal érvel, hogy a szabályozó hatóságokra gyakorolt ​​indokolatlan vállalati és katonai befolyás elfogadhatatlan kockázatot jelent a civilek számára.

A Drone Wars és az Egyesült Királyság Drone Watch demonstrációt szervez a Lincolnshire-i RAF Waddington légitámaszponton kívül, augusztus 14-én, szombaton 12 órától. Azért leszünk ott, mert a múlt hónapban a légtér-szabályozók úgy döntöttek, hogy a SkyGuardian „Távoli Pilotált Repülőgép” tesztrepülései ezen a nyáron folytatódhatnak az Egyesült Királyságban. A SkyGuardian járatokat augusztustól szeptemberig a RAF Waddingtonból, majd október végéig az északkelet -skóciai RAF Lossiemouthból kell lebonyolítani.

A SkyGuardian egy nagy és rendkívül erős katonai drón, amelyet az amerikai Atomics fegyvergyártó készített. Ez az MQ-9 Reaper drón legújabb verziója, amelyet az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok számos célzott gyilkosság végrehajtására használt a tengerentúlon az elmúlt évtizedben. A társaság szorosan együttműködött a Honvédelmi Minisztériummal (MOD), hogy jóváhagyást kapjon ezekhez a járatokhoz. Ez lényegében azt jelenti, hogy a General Atomics -ot felkérték, hogy használja az Egyesült Királyságot színpadként, amelyen bemutathatja a SkyGuardian-t a potenciális ügyfeleknek, és olyan próba technológiát, amely lehetővé teszi az ilyen repülőgépek szabad repülését a hazai légtérben. Ezek a járatok ezért fontosak, mivel jelentik a nagy drónok közelgő integrációját az Egyesült Királyság légterébe katonai műveletekhez, valamint polgári és kereskedelmi célokra.

A MOD határozottan támogatja a SkyGuardian járatait, mert megvásárolja a drón egyik változatát, amelyet „Protector”-nak nevez. Az Egyesült Királyság legfeljebb 26 ilyen drónot szerez be, amelyek 2023-ban lépnek szolgálatba, hogy lecseréljék jelenlegi, 10 fegyveres Reaper drónjukból álló flottáját, amelyet Afganisztánban, Irakban és máshol használtak. Csillagászati ​​összegeket költ tehát az Egyesült Királyság, mind erősebb drónok vásárlására, mind pedig azok használatának növelésére és azokra való támaszkodásra. Például a Reaper drónok biztonsági okokból nem repülhetnek a belföldi légtérben, de a MOD lobbitevékenységet szabályozó hatóságok engedélyezik a Protector számára, hogy szabadon repülhessenek az Egyesült Királyságban, így nem különülnek el más repülőgépektől.